Nieuw

Boontje komt om zijn loontje

Boontje komt op zijn loontje Een arme weduwe moet maar zien hoe ze aan de kost komt. Haar drie zoons zijn te lui om een poot uit te steken. Alles komt op háár neer. Op een dag barst ze uit: 'Doe ook eens wat voor de kost! D Lees meer »

Op 13 september Prinses Serpenta op kasteel Doornenburg

Op 13 september kon je deze kleurrijke en hilarische voorstelling zien in het kader van de culturele dag op Kasteel Doornenburg. De vreemde ziekte van prinses Serpenta. Prinses Serpenta, niet bepaald een aardige prinses, heeft een vreemde ziekte. Lees meer »

Kastelenroute

Dit jaar komen we maar liefst op 3 verschillende kastelen met onze optredens. We bijten de kop af op 23 januari. Dan treden we op het het immensgrote kasteel Alden Biesen in Belgie. We nemen weer deel aan het Internationale Vertelfestival dat nu gedeeltelijk naar de winte... Lees meer »

Sinterklaas op school

Dit jaar bezochten wij De Monchyschool en de Pastoor van Ars school te Arnhem. Wat een bijzondere ervaring! Sint op een scootmobiel en Piet op een knalrode kinderfiets. Het was behelpen, maar daar was de lol niet minder om. Lees meer »

Op avontuur met de Perenboot is terug.

In het kader van de Kinderboekenweek met het thema 'Op reis' voerden wij deze voorstelling weer op. Een waar genoegen voor de kinderen en ook voor ons! We zijn op de Abacus in Huissen geweest en op De Wieling in Haalderen. Lees meer »

Evacués tijdens WO 2 in Doornenburg

Op 2 oktober j.l. namen wij deel aan het project in Doornenburg waarin de W.O. in dit dorp centraal stond. Hier zaten de bewoners vanaf 17 september midden in de frontlinie. Toen de bevrijding in zicht leek, moest de bevolking in de Betuwe plotsklaps evacueren. Lees meer »

Een toverpot vol apenstreken

Voor het sprookjesfestival in Arnhem hebben we weer een grappige en kleurrijke voorstelling gemaakt. Deze keer zijn we met ons drieen; vogel Snep doet namelijk ook mee. Of Mario de Hoedenmaker en Tonia de Toverkol daar nou zo blij mee zijn, is de vraag! Lees meer »

Geloof en bijgeloof

Voor de tweede maal traden Geert en ik op in cultureel centrum De Mallemolen te Groesbeek. Ook deze keer mocht ik een programma maken voor mensen van de Zonnebloem. Het programma bestaat uit een inleiding waarin ik vertel over rare trekjes die wij mensen, allemaal vertonen. Lees meer »

Vlieg op Zonna bij K26 te Oss

Op zondagmiddag 24 februari speelde ik de vertelvoorstelling: Vlieg op Zonna. Op uitnodiging van Annie Meussen kwam ik naar de gallerie K26, dat beheerd wordt door een kunstenaarscollectief waar Annie bij aangesloten is. Lees meer »

De Sterrenkoning in de leeskring

Owen is fan van de Sterrenkoning. Daarom vertelde hij in de klas vol vuur over dit boek. Hij maakt er veel werk van. Hij interviewde mij en toonde dit interview in de klas. Hij besprak de vragen uitvoerig. En zoals je hier ziet, tekende hij het kaft keurig na voor in het... Lees meer »