Sprookjes en verhalen

Hartverwarmend optreden in Groesbeek

Wat hebben Geert en ik veel plezier beleefd aan de voorstelling: Waar blijft de tijd? Tijdens de introductie werd er al geroepen: Da heurt be ut spel! Maar oh jee, na de pauze begaf ik me op glad ijs. Ik vertelde over de Groesbeekse kleermaker Sjef Jacobs. Lees meer »

Introductie

Sprookjes en andere verhalen Sprookjes zijn altijd heerlijk om naar te luisteren. Als kind was ik er al dol op. Ze bevatten een wijsheid en symboliek die alle leeftijden aanspreekt. In ieder van ons leeft wel een heks, een mooie prins of prinses, een held [eventueel op so... Lees meer »

Griezelen tijdens de Kinderboekenweek

Het thema in 2017 was : Gruwelijk eng. Dat hebben de kinderen in de Lingewaard aan den lijve mogen ervaren. Zowel in de bibliotheek te Bemmel, als op basisschool De Abacus te Huissen vertoonde de griezel zich. Lees meer »

Griezelen op het kerkhof

Griezelverhalen komen zeer goed tot hun recht in de eeuwenoude Rattentoren in Roermond. In het donker daalde de engerd met een kaarsje in zijn hand de trappen af. Zijn kakelende lach ging je door merg en been. Lees meer »

Klas bezoekt Kasteel Doornenburg

Jarenlang kwam de klas van Geert, mijn man, met de bus naar Doornenburg. Eerst werden ze bij ons thuis ontvangen met cake en ranja. Daarna liepen ze samen naar het kasteel de Doornenburg. Hier stond ik als een Middeleeuwse dame hen op te wachten om hen te tracteren op een... Lees meer »

Verhalen uit 1001 nacht

Sheherazade is een mooie en slimme Oosterse prinses. Om te voorkomen dat ze, net zoals haar voorgangsters, in haar huwelijksnacht gedood wordt door haar moordlustige echtgenoot, vertelt ze hem iedere nacht een verhaal. Lees meer »

De drie adviezen van koning Salomon

Een schitterend verhaal over een kleermaker die bij zijn achterdeur een lijk vindt zonder hoofd. In paniek neemt hij de benen en laat zijn lieve vrouw achter. Hij maakt een lange reis En pas als hij in Egypte werk vindt, komt hij tot zich zelf. Lees meer »

Ridderverhalen

Geïnspireerd door het “Kasteel Den Doornenburg” vertelt Netty regelmatig verhalen die zich hier afgespeeld kunnen hebben, zoals: - De Jonckfrouwe en de duizendjarige eik , geschikt vanaf 8 jaar - De ridder die bang was in het donker, geschikt vanaf 4 jaar Heb je wel eens... Lees meer »

Griekse en Romeinse mythen

foto: Bob Walker Hoe oud deze verhalen ook zijn, ze hebben hun kracht zeker niet verloren. Integendeel. Met hun menselijke trekken, zijn de Goden van de Grieken en Romeinen zo herkenbaar, dat ze ons ook nu nog erg aanspreken. Lees meer »

Egyptische mythen

In deze bekende Egyptische mythe gaat Isis op zoek naar haar man Osiris. Hij is op een sluwe wijze gedood door zijn eigen broer Seth. Isis reist heel Egypte door om hem te vinden. Met behulp van haar magische krachten weet ze hem tot leven te wekken gedurende een nacht. Lees meer »