Theatervertellingen

Waar blijft de tijd?

Tijd is een zeer relatief begrip. Als je hem vast wilt houden, glipt hij tussen je vingers. Als je moet wachten, lijkt een minuut uren te duren. De voorstelling wordt in een nostalgische setting gespeeld. Hij bevat een paar verhalen waarin tijd een grote rol speelt. Lees meer »

Griezelen tijdens de Kinderboekenweek

Het thema in 2017 was : Gruwelijk eng. Dat hebben de kinderen in de Lingewaard aan den lijve mogen ervaren. Zowel in de bibliotheek te Bemmel, als op basisschool De Abacus te Huissen vertoonde de griezel zich. Lees meer »

Ierse griezelverhalen

Telkensweer slaat dit verhaal in als een bom. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van mijn favoriete verhalen. Bij allerlei gelegenheden genieten de kinderen van de griezel met zijn enge gezicht. Ze zijn onder de indruk van de rammelende kettingen, de sprekende lijken en... Lees meer »

Prinses Goudhartje op het Sprookjesfestival

Wat is er toch aan de hand in het paleis? De koning wordt gek van al die onrust! Aan lezen komt hij niet toe. Goudhartje doet het haarfijn uit de doeken. ze vertelt over haar zusjes Goudlokje en Goudkeeltje en over zichzelf natuurlijk. Lees meer »

Prinses Serpenta op het Sprookjesfestival

Prinses Serpenta heeft haar streken in de loop der jaren nog niet verloren. Ze is nog even vals als altijd! Het hele hof treurt omdat ze zo ziek is. Niemand in het land weet wat haar mankeert, behalve zijzelf, maar daar praat ze niet over. Lees meer »

De perenboot in 't Hert te Nijmegen

Het thema van het eerste lustrum van voorzieningencentrum 't Hert te Nijmegen was: anders zijn en je met elkaar verbinden. De vertelvoorstelling 'Op avontuur met de Perenboot' sloot hier naadloos op aan. Rosa Groen en Meneer Weetwel zijn buren maar moeten niets van elkaar... Lees meer »

Klas op bezoek

Voor de laatste keer kwam de klas van Geert, mijn man, luisteren naar een ridderverhaal op het kasteel te Doornenburg. Ik vertelde het verhaal: De ridder die bang was in het donker. Hierna hebben ook de kinderen van basisschool Sam- Sam uit Oosterhout en kinderen van het... Lees meer »

Klas bezoekt Kasteel Doornenburg

Jarenlang kwam de klas van Geert, mijn man, met de bus naar Doornenburg. Eerst werden ze bij ons thuis ontvangen met cake en ranja. Daarna liepen ze samen naar het kasteel de Doornenburg. Hier stond ik als een Middeleeuwse dame hen op te wachten om hen te tracteren op een... Lees meer »

De flessenheuvel op Alden Biesen

Voor de derde keer deed ik mee aan het Internationale Vertelfestival Alden Biesen. Deze keer vertelde ik het Ierse sprookje 'De Flessenheuvel'. We openden de vertelvoorstelling met prachtige Ierse muziek en Geert kondigde het verhaal aan. Lees meer »

De gelaarsde kat vertelt

Wat had de kat er lol in toen hij zich vertoonde in de uitverkochte zaal te Zevenaar! Voor het eerst laat de gelaarsde kat zich ook eens tijdens het sprookjesfestival zien! Het werd tijd. Ook hier zal hij het verhaal vertellen van de molenaarszoon Hannes die zo bang was a... Lees meer »