Theatervertellingen

Waar blijft de tijd?

Binnenkort kom ik met een voorstelling voor ouderen in mijn geboortedorp Groesbeek. Ik verheug me er enorm op om hier weer te mogen spelen. Ik hoorde dat een paar oude bekenden komen kijken, dat maakt het voor mij nog specialer. Hier volgt de informatie: Lees meer »

Prinses Goudhartje op het Sprookjesfestival

Wat is er toch aan de hand in het paleis? De koning wordt gek van al die onrust! Aan lezen komt hij niet toe. Goudhartje doet het haarfijn uit de doeken. ze vertelt over haar zusjes Goudlokje en Goudkeeltje en over zichzelf natuurlijk. Lees meer »

Introductie

Theatervertellingen Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Mijn hele leven heb ik al iets gehad met theater. Of ik nou voor de klas stond of optrad als zangeres, altijd kwam dit talent naar voren. Dus ook bij het verhalen vertellen stak het weer de kop op. Lees meer »

Zie ze vliegen

Lieve hemel… Petrus is met vakantie! Angel heeft de sleutel en bewaakt nu tijdelijk de hemelpoort. Maar af en toe knijpt ze even een oogje dicht en laat de bezoekers een blik werpen in het hiernamaals. Hoe het daar is, doet ze haarfijn uit de doeken. E Lees meer »

Ierse griezelverhalen

Deze voorstelling is ooit gemaakt voor de kermisactiviteiten op de scholen in Doornenburg. Het verhaal sloeg in als een bom. Vooral de oudere kinderen vonden het griezelen zo fijn, dat ze zelfs twee keer de voorstelling kwamen bijwonen. Lees meer »

Iwan en de trom

Niet wetend waar ze aan begonnen, namen Albert Arens en ik de sprong in het diepe. Het plan was een sprookje uit te werken tot een voorstelling voor koor en verteller. En dit was het resultaat. “Iwan en de trom” is een voorstelling om je vingers bij af te likken. Ver Lees meer »

Liefde en erotiek bij de Romeinen

Museumpark Oriëntalis gooit het over een heel andere boeg. 5 augustus 2007 stond in het teken van Liefde en Erotiek bij de Romeinen. Daar kan een courtisane natuurlijk niet bij ontbreken. Van de dames, die het met de zeden niet zo nauw nemen, is namelijk de courtisane het... Lees meer »

De vreemde ziekte van prinses Serpenta

Prinses Serpenta, niet bepaald een lieve prinses, is erg verdrietig. Het hele land treurt met haar mee. Ze is namelijk heel erg ziek. Niemand weet wat ze nou precies heeft, behalve de mensen die in het paleis wonen. Lees meer »

Tante Wilfrieda

Anna woont bij tante Wilfrieda omdat ze geen ouders meer heeft. Tante Wilfrieda heeft zo haar eigen opvattingen over opvoeden en dat is niet altijd even leuk. Ze laat Anna al het werk doen! Op een dag stuurt tante Wilfrieda haar nichtje naar het Woeste woud. Lees meer »

Kleine Moek

Moek is het zoontje van de pottenbakker. Voor het eerst in zijn leven mag hij helemaal alleen met het ezeltje naar de markt in Caïro om daar de potten en pannen te verkopen. Al gauw hoort hij van die enge reus, waar iedereen doodsbang voor is. Lees meer »