Speciale gelegenheden

Plantenmarkt in Nijmegen-Oost

Op 27 mei bezochten wij de gezellige plantenmarkt in Nijmegen. Uiteraard verschenen wij als Oberon en Titiana, de twee beroemde elfen uit de Midzomernachtsdroom. Je had die verwonderde blikken moeten zien. Wij nodigden de kinderen uit om mee te gaan naar een heuse schuilk... Lees meer »

Introductie

Bij gelegenheden als een verjaardag, een jubileum, een bruiloft, een kooruitvoering een schoolprojectafsluiting enz. kan Netty ingehuurd worden om een passend verhaal vertellen. Netty heeft oa. verteld bij zilveren en gouden huwelijken en andere jubilea, verjaardagen zoal... Lees meer »

De rijke bramenplukker bij de opening van de polder

Op 9 september werd het beeld "een dijk van een wijf" in de gerenoveerde polder te Gendt feestelijk onthuld. Hierbij mocht de elf die tot nu toe de polder bewaakte, niet ontbreken. Zij vertelde het verhaal van de rijke bramenplukker. Lees meer »

Dag van de mantelzorg

Op 8 november vertelde ik een grappig en zeer onderhoudend verhaal voor de mantelzorgers. Hierbij mag een mantel niet ontbreken. De keuze valt op een koningsmantel . Een echte koning is namelijk iemand die zorg heeft voor zijn volk. Lees meer »

Meespeelverhaal: Noach

Noach vertelt over de reis met zijn ark die vol zat met dieren. Op deze manier komt dit oude verhaal heel dicht bij de belevingswereld van de kinderen. Dit wordt nog eens versterkt als de kinderen het geheel mee mogen gaan spelen. Lees meer »

Poppenspel

Naar aanleiding van het prentenboek“Ik wil de maan”, heb ik een eenvoudig poppenspel gemaakt voor peuters vanaf 2 jaar. De mol vertelt zijn avonturen en laat de peuters ze opnieuw mee beleven. Hij wil dolgraag de maan pakken en verzint steeds weer een nieuwe truc. Maa Lees meer »

Nog 100 nachtjes slapen

In het kader van de Nationale Voorleesdagen kom ik voor de afwisseling eens een verhaal voorlezen! Het boek getiteld "Nog 100 nachtjes slapen" staat dit jaar centraal! Het ondeugende meisje Dorus heeft zin in een feestje. Maar het duurt nog zo lang voordat ze jarig is! Lees meer »

Een onverwacht cadeau

Als afsluiting van het speelseizoen, werd Netty uitgenodigd om een verhaal te komen vertellen voor theatergroep PAN. Het was een extra uitdaging omdat ze zelf met deze groep op de planken heeft gestaan in het stuk “Harlekinade”. Ze Lees meer »