Nieuws

Waar blijft de tijd?

Binnenkort kom ik met een voorstelling voor ouderen in mijn geboortedorp Groesbeek. Ik verheug me er enorm op om hier weer te mogen spelen. Ik hoorde dat een paar oude bekenden komen kijken, dat maakt het voor mij nog specialer. Hier volgt de informatie: Lees meer »

Feest voor prinses Goudhartje

Wat is er toch aan de hand in het paleis? Er heerst een enorme onrust. De koning komt aan lezen niet meer toe! Hoe dat komt? Dat doet Goudhartje haarfijn uit de doeken. Vol verve vertelt ze over haar zusjes Goudlokje en Goudkeeltje. Zij zijn de boosdoeners. Lees meer »

De rijke bramenplukker bij de opening van de polder

Op 9 september werd het beeld "een dijk van een wijf" in de gerenoveerde polder te Gendt feestelijk onthuld. Hierbij mocht de elf die tot nu toe de polder bewaakte, niet ontbreken. Zij vertelde het verhaal van de rijke bramenplukker. Lees meer »

Prentenboek: De Sterrenkoning

In september 2016 kwam ons eerste prentenboek uit. Annie en ik zijn er enorm trots op. Het boek is gemaakt naar aanleiding van mijn gelijknamige vertelvoorstelling. Vanaf 6 september wordt de voorstelling in combinatie met het boek op 11 scholen in de Lingewaard aangeboden. Lees meer »

De Sterrenkoning of Hans schopt het ver

De Sterrenkoning is altijd op zoek naar kinderen die er niet bij horen of worden gepest. Met behulp van zijn toverkracht laat hij hen weer stralen. Dan vindt hij Hans, een dromer die dol is op lezen. Hans is geen ster in sport. Niemand wil met hem spelen. Lees meer »

De perenboot in 't Hert te Nijmegen

VoorbeelHet thema van het eerste lustrum van voorzieningencentrum 't Hert te Nijmegen was: anders zijn en je met elkaar verbinden. De vertelvoorstelling 'Op avontuur met de Perenboot' sloot hier naadloos op aan. Lees meer »

Het lijdensverhaal door de ogen van Maria Magdalena

Met de Paasdagen nam Maria Magdalena de bezoekers van Museumpark Orientalis mee op reis. Welke rol heeft zij eigenlijk gespeeld in het leven van Jezus? Wat bewoog Judas om Jezus op zo'n laaghartige manier te verraden? Lees meer »

Prinses Serpenta op het Sprookjesfestival

Prinses Serpenta heeft haar streken in de loop der jaren nog niet verloren. Ze is nog even vals als altijd! Het hele hof treurt omdat ze zo ziek is. Niemand in het land weet wat haar mankeert, behalve zijzelf, maar daar praat ze niet over. Lees meer »

Op avontuur met de perenboot

Rosa Groen en Willem Weetwel zijn buren. Willem is wetenschapper en Rosa is gek op alles wat groeit en bloeit.Ze vinden elkaar maar raar. Willem doet de hele dag proefjes en onderzoekjes en Rosa houdt zich bezig met haar plantjes. Lees meer »

Klas op bezoek

Voor de laatste keer kwam de klas van Geert, mijn man, luisteren naar een ridderverhaal op het kasteel te Doornenburg. Ik vertelde het verhaal: De ridder die bang was in het donker. Hierna hebben ook de kinderen van basisschool Sam- Sam uit Oosterhout en kinderen van het... Lees meer »