Nieuws

'Vlieg op Zonna' in koninklijke handen

Op woensdag 3 oktober werd het 2500e station van het Kinderzwerfboek geopend door prinses Laurentien. Dit gebeurde in de Haagsesporttuin. Prinses Laurentien is vanaf het begin erg betrokken bij het Kinderzwerfboek, zij opende destijds ook het eerst station. Lees meer »

Mijn nieuwe boek is uit: Vlieg op Zonna

Op 26 september j.l. vond de boekpresentatie van het boek 'Vlieg op Zonna' plaats in kasteel Doornenburg. De gasten werden ontvangen in de prachtige hal. Onder het genot van een kop koffie of thee konden ze luisteren naar de harpmuziek van Els Denessen. Lees meer »

Een kookpot vol verhalen

Morgen vindt de try-out plaats van onze eerste vertelvoorstelling met de kookpot. De verhalen zitten in ons hoofd, het liedje zingen we de hele dag, de grapjes moeten nog even gerepeteerd worden en dan gaat het beginnen! We hebben er zo veel zin in. Lees meer »

Nieuwe boek: Vlieg op Zonna

Vlieg op Zonna Mijn tweede boek is in aantocht. Naar aanleiding van de gelijknamige vertelvoorstelling, volgt nu eindelijk het boek. De prachtige tekeningen zijn weer gemaakt door Annie Meussen. Als achtergrond heeft ze gebruik gemaakt van het middeleeuwse kasteel te Door... Lees meer »

Graafschapfeesten in Horn

Op 2 juni j.l. vertelde ik het verhaal van de ridder Frederik, een verre voorouder van de graaf van Horn. Hij was net zo dapper als de graaf van Horn die voor de vrijheid in ons geloof gestreden heeft. Maar deze ridder had wel een groot geheim. Lees meer »

Plantenmarkt in Nijmegen-Oost

Op 27 mei bezochten wij de gezellige plantenmarkt in Nijmegen. Uiteraard verschenen wij als Oberon en Titiana, de twee beroemde elfen uit de Midzomernachtsdroom. Je had die verwonderde blikken moeten zien. Wij nodigden de kinderen uit om mee te gaan naar een heuse schuilk... Lees meer »

Op avontuur met de perenboot op Alden Biesen

Op 24 april hebben we voor de vierde keer opgetreden op het International Vertelfestival te Belgie. Het was weer volle bak. Twee voorstellingen met rond de 120 kinderen. Wat was dit genieten. Heerlijk de reacties. Er werd veel gelachen. Lees meer »

Op avontuur met de perenboot

Rosa Groen en Willem Weetwel zijn buren. Willem is wetenschapper en Rosa is gek op alles wat groeit en bloeit.Ze vinden elkaar maar raar. Willem doet de hele dag proefjes en onderzoekjes en Rosa houdt zich bezig met haar plantjes. Lees meer »

Laat de klinkers leven

Vanwege het 50 jarig jublileum van de winkeliersvereniging in Gendt werd er een grote happening georganiseerd voor jong en oud. Van marsepein bewerken tot goochelen, van het brei-en-haakcafe tot grafiti. En wij zaten hiertussen met vertelworkshops. Lees meer »

Hartverwarmend optreden in Groesbeek

Wat hebben Geert en ik veel plezier beleefd aan de voorstelling: Waar blijft de tijd? Tijdens de introductie werd er al geroepen: Da heurt be ut spel! Maar oh jee, na de pauze begaf ik me op glad ijs. Ik vertelde over de Groesbeekse kleermaker Sjef Jacobs. Lees meer »