Nieuws

De Sterrenkoning in de leeskring

Owen is fan van de Sterrenkoning. Daarom vertelde hij in de klas vol vuur over dit boek. Hij maakt er veel werk van. Hij interviewde mij en toonde dit interview in de klas. Hij besprak de vragen uitvoerig. En zoals je hier ziet, tekende hij het kaft keurig na voor in het... Lees meer »

Signeren in België

Op 27 oktober heb ik tussen bekende schrijvers in boekwinkel De Standaard te Bilzen het boek van De Sterrenkoning mogen promoten. Het viel erg in de smaak bij de bezoekers. Niet alleen hebben we boeken verkocht, maar het thema: Lees meer »

'Vlieg op Zonna' in koninklijke handen

Op woensdag 3 oktober werd het 2500e station van het Kinderzwerfboek geopend door prinses Laurentien. Dit gebeurde in de Haagsesporttuin. Prinses Laurentien is vanaf het begin erg betrokken bij het Kinderzwerfboek, zij opende destijds ook het eerst station. Lees meer »

Mijn nieuwe boek is uit: Vlieg op Zonna

Op 26 september j.l. vond de boekpresentatie van het boek 'Vlieg op Zonna' plaats in kasteel Doornenburg. De gasten werden ontvangen in de prachtige hal. Onder het genot van een kop koffie of thee konden ze luisteren naar de harpmuziek van Els Denessen. Lees meer »

Een kookpot vol gekke verhalen

Gratje en Netteke laten je genieten van een paar doldwaze verhalen die zich in een reusachtige pot bevinden. Roer mee in de pot en voila: aan de pollepel blijft iets hangen dat wel een verhaal waard is. Gratje kan maar aan één denken, een heerlijk vette worst. G Lees meer »

Nieuwe boek: Vlieg op Zonna

Vlieg op Zonna Mijn tweede boek is verschenen. Naar aanleiding van de gelijknamige vertelvoorstelling, volgt nu eindelijk het boek. De prachtige tekeningen zijn weer gemaakt door Annie Meussen. Als achtergrond heeft ze gebruik gemaakt van het middeleeuwse kasteel te Doorn... Lees meer »

Graafschapfeesten in Horn

Op 2 juni j.l. vertelde ik het verhaal van de ridder Frederik, een verre voorouder van de graaf van Horn. Hij was net zo dapper als de graaf van Horn die voor de vrijheid in ons geloof gestreden heeft. Maar deze ridder had wel een groot geheim. Lees meer »

Plantenmarkt in Nijmegen-Oost

Op 27 mei bezochten wij de gezellige plantenmarkt in Nijmegen. Uiteraard verschenen wij als Oberon en Titiana, de twee beroemde elfen uit de Midzomernachtsdroom. Je had die verwonderde blikken moeten zien. Wij nodigden de kinderen uit om mee te gaan naar een heuse schuilk... Lees meer »

Op avontuur met de perenboot op Alden Biesen

Op 24 april hebben we voor de vierde keer opgetreden op het International Vertelfestival te Belgie. Het was weer volle bak. Twee voorstellingen met rond de 120 kinderen. Wat was dit genieten. Heerlijk de reacties. Er werd veel gelachen. Lees meer »

Op avontuur met de perenboot

Rosa Groen en Willem Weetwel zijn buren. Willem is wetenschapper en Rosa is gek op alles wat groeit en bloeit.Ze vinden elkaar maar raar. Willem doet de hele dag proefjes en onderzoekjes en Rosa houdt zich bezig met haar plantjes. Lees meer »