Nieuws

Laat de klinkers leven

Vanwege het 50 jarig jublileum van de winkeliersvereniging in Gendt werd er een grote happening georganiseerd voor jong en oud. Van marsepein bewerken tot goochelen, van het brei-en-haakcafe tot grafiti. En wij zaten hiertussen met vertelworkshops. Lees meer »

Hartverwarmend optreden in Groesbeek

Wat hebben Geert en ik veel plezier beleefd aan de voorstelling: Waar blijft de tijd? Tijdens de introductie werd er al geroepen: Da heurt be ut spel! Maar oh jee, na de pauze begaf ik me op glad ijs. Ik vertelde over de Groesbeekse kleermaker Sjef Jacobs. Lees meer »

Waar blijft de tijd?

Tijd is een zeer relatief begrip. Als je hem vast wilt houden, glipt hij tussen je vingers. Als je moet wachten, lijkt een minuut uren te duren. De voorstelling wordt in een nostalgische setting gespeeld. Hij bevat een paar verhalen waarin tijd een grote rol speelt. Lees meer »

Feest voor prinses Goudhartje

Wat is er toch aan de hand in het paleis? Er heerst een enorme onrust. De koning komt aan lezen niet meer toe! Hoe dat komt? Dat doet Goudhartje haarfijn uit de doeken. Vol verve vertelt ze over haar zusjes Goudlokje en Goudkeeltje. Zij zijn de boosdoeners. Lees meer »

De rijke bramenplukker bij de opening van de polder

Op 9 september werd het beeld "een dijk van een wijf" in de gerenoveerde polder te Gendt feestelijk onthuld. Hierbij mocht de elf die tot nu toe de polder bewaakte, niet ontbreken. Zij vertelde het verhaal van de rijke bramenplukker. Lees meer »

De Sterrenkoning of Hans schopt het ver

De Sterrenkoning is altijd op zoek naar kinderen die er niet bij horen of worden gepest. Met behulp van zijn toverkracht laat hij hen weer stralen. Dan vindt hij Hans, een dromer die dol is op lezen. Hans is geen ster in sport. Niemand wil met hem spelen. Lees meer »

Feest voor prinses Goudhartje

De koning wordt zolangzamerhand gek! Waarom is er nooit eens rust in zijn paleis? Hij heeft drie dochters, ieder is speciaal op haar eigen manier: Goudlokje, Goudkeeltje en Goudhartje! Hij houdt van ze, maar als ze 18 jaar worden moeten ze een prins uitkiezen. Lees meer »

Een ezel laat van zich horen.

In het kader van Huissen 700 vertelde ik dit zelfgemaakte pinksterverhaal vanuit het perspectief van een ezel. Je zult het maar zijn. Een stomme ezel. Maar is een ezel eigenlijk wel zo stom als wij beweren? Misschien zijn wij simpelweg niet in staat om dit eigenwijze en t... Lees meer »

Dag van de mantelzorg

Op 8 november vertelde ik een grappig en zeer onderhoudend verhaal voor de mantelzorgers. Hierbij mag een mantel niet ontbreken. De keuze valt op een koningsmantel . Een echte koning is namelijk iemand die zorg heeft voor zijn volk. Lees meer »