Nieuw

Kleine Moek op het Sprookjesfestival in Arnhem

Kleine Moek is het zoontje van de pottenbakker. Voor het eerst in zijn leven mag hij helemaal alleen met het ezeltje naar de markt in Wagbad om daar de potten en pannen te verkopen. Daar is hij maar wát trots op! Lees meer »

Wie de schoen past, trekke hem aan.

Wie de schoen past, trekke hem aan. Dit is onze nieuwe voorstelling voor de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is : 'Beroepen'. Wat heeft de aardsluie prinses Liselore nou met beroepen te maken? Het enige waar zij aan denkt zijn immers schoenen, dure schoenen! Lees meer »

Prinses Goudhartje vindt haar prins

Als alternatief schoolreisje i.v.m. corona, kwamen kinderen van IKC De Tichelaar naar Doornenburg. Ze bezochten de speeltuin, het kasteel en het schuttersgebouw waar ze konden luisteren naar Prinses Goudhartje. Lees meer »

Boontje komt om zijn loontje

Boontje komt op zijn loontje Een arme weduwe moet maar zien hoe ze aan de kost komt. Haar drie zoons zijn te lui om een poot uit te steken. Alles komt op háár neer. Op een dag barst ze uit: 'Doe ook eens wat voor de kost! D Lees meer »

Op 13 september Prinses Serpenta op kasteel Doornenburg

Op 13 september 2020 kon je deze kleurrijke en hilarische voorstelling zien in het kader van de culturele dag op Kasteel Doornenburg. Alles coronaproof! De vreemde ziekte van prinses Serpenta. Prinses Serpenta, niet bepaald een aardige prinses, heeft een vreemde ziekte. Lees meer »

Op avontuur met de Perenboot is terug.

In het kader van de Kinderboekenweek met het thema 'Op reis' voerden wij deze voorstelling weer op. Een waar genoegen voor de kinderen en ook voor ons! We zijn op de Abacus in Huissen geweest en op De Wieling in Haalderen. Lees meer »

Evacués tijdens WO 2 in Doornenburg

Op 2 oktober 2019 namen wij deel aan het project in Doornenburg waarin de W.O. in dit dorp centraal stond. Hier zaten de bewoners vanaf 17 september midden in de frontlinie. Toen de bevrijding in zicht leek, moest de bevolking in de Betuwe plotsklaps evacueren. Lees meer »

Een toverpot vol apenstreken

Voor het sprookjesfestival in Arnhem hebben we weer een grappige en kleurrijke voorstelling gemaakt. Deze keer zijn we met ons drieen; vogel Snep doet namelijk ook mee. Of Mario de Hoedenmaker en Tonia de Toverkol daar nou zo blij mee zijn, is de vraag! Lees meer »

Geloof en bijgeloof

Voor de tweede maal traden Geert en ik op in cultureel centrum De Mallemolen te Groesbeek. Ook deze keer mocht ik een programma maken voor mensen van de Zonnebloem. Het programma bestaat uit een inleiding waarin ik vertel over rare trekjes die wij mensen, allemaal vertonen. Lees meer »

Een kookpot vol gekke verhalen

Gratje en Netteke laten je genieten van een paar doldwaze verhalen die zich in een reusachtige pot bevinden. Roer mee in de pot en voila: aan de pollepel blijft iets hangen dat wel een verhaal waard is. Gratje kan maar aan één denken, een heerlijk vette worst. G Lees meer »