Nieuw

Zaaien en oogsten in Museumpark Orientalis

foto Hans Wijnhoven Van 22 tot en met 30 oktober vertelden wij kleine verhalen die aansluiten bij de herfst. In een gezellige hollandse sfeer brachten we verhalen rondom de oogst, waaronder o.a. de appel. Sprookjes waarin drie prinsen op zoek gaan naar de appel van gezond... Lees meer »

Het groene goud

Voor een decor met een enorme boom, zit Oberon te treuren. De slang heeft hem ingefluisterd dat hij geen échte koning kan zijn zónder geld of goud. Hij is volledig van slag. Wat zijn vrouw Titiana ook probeert, hij is niet van dit idee af te brengen. Z Lees meer »

Boontje komt om zijn loontje in reprise

Diverse scholen hebben mogen genieten van deze speelse en hilarische voorstelling. Het was een echt succes. Geert zette de drie broers op een zodanig overtuigende wijze neer, dat er door verschillende kinderen na afloop gevraagd werd: 'Waar zijn de andere spelers? Lees meer »

Sint en Piet op scholen

Ondanks deze coronatijd konden Sint en Piet toch een bezoek brengen aan de Monchyschool en de pastoor van Arsschool te Arnhem. Niet alleen de kinderen en de leerkrachten waren blij, maar ook de Sint met zijn Piet. Heel lang zaten ze in spanning; kan het doorgaan of niet? Lees meer »

Kleine Moek op het Sprookjesfestival in Arnhem

Kleine Moek is het zoontje van de pottenbakker. Voor het eerst in zijn leven mag hij helemaal alleen met het ezeltje naar de markt in Zahibad om daar de potten en pannen te verkopen. Daar is hij maar wát trots op! Lees meer »

Wie de schoen past, trekke hem aan.

Wie de schoen past, trekke hem aan. Dit is onze nieuwe voorstelling voor de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is : 'Beroepen'. Wat heeft de aartsluie prinses Liselore nou met beroepen te maken? Het enige waar zij aan denkt zijn immers schoenen, dure schoenen! Lees meer »

Prinses Goudhartje vindt haar prins

Als alternatief schoolreisje i.v.m. corona, kwamen kinderen van IKC De Tichelaar naar Doornenburg. Ze bezochten de speeltuin, het kasteel en het schuttersgebouw waar ze konden luisteren naar Prinses Goudhartje. Lees meer »

Boontje komt om zijn loontje

Boontje komt op zijn loontje Een arme weduwe moet maar zien hoe ze aan de kost komt. Haar drie zoons zijn te lui om een poot uit te steken. Alles komt op háár neer. Op een dag barst ze uit: 'Doe ook eens wat voor de kost! D Lees meer »

Op 13 september Prinses Serpenta op kasteel Doornenburg

Op 13 september 2020 kon je deze kleurrijke en hilarische voorstelling zien in het kader van de culturele dag op Kasteel Doornenburg. Alles coronaproof! De vreemde ziekte van prinses Serpenta. Prinses Serpenta, niet bepaald een aardige prinses, heeft een vreemde ziekte. Lees meer »

Op avontuur met de Perenboot is terug.

In het kader van de Kinderboekenweek met het thema 'Op reis' voerden wij deze voorstelling weer op. Een waar genoegen voor de kinderen en ook voor ons! We zijn op de Abacus in Huissen geweest en op De Wieling in Haalderen. Lees meer »