Sprookjes en verhalen

Zaaien en oogsten in Museumpark Orientalis

foto Hans Wijnhoven Van 22 tot en met 30 oktober vertelden wij kleine verhalen die aansluiten bij de herfst. In een gezellige hollandse sfeer brachten we verhalen rondom de oogst, waaronder o.a. de appel. Sprookjes waarin drie prinsen op zoek gaan naar de appel van gezond... Lees meer »

Een toverpot vol apenstreken

Voor het sprookjesfestival in Arnhem hebben we weer een grappige en kleurrijke voorstelling gemaakt. Deze keer zijn we met ons drieen; vogel Snep doet namelijk ook mee. Of Mario de Hoedenmaker en Tonia de Toverkol daar nou zo blij mee zijn, is de vraag! Lees meer »

Op avontuur met de perenboot op Alden Biesen

Op 24 april 2018 hebben we voor de vierde keer opgetreden op het International Vertelfestival te Belgie. Het was weer volle bak. Twee voorstellingen met rond de 120 kinderen. Wat was dit genieten. Heerlijk de reacties. Er werd veel gelachen. Lees meer »

Waar blijft de tijd?

Tijd is een zeer relatief begrip. Als je hem vast wilt houden, glipt hij tussen je vingers. Als je moet wachten, lijkt een minuut uren te duren. De voorstelling wordt in een nostalgische setting gespeeld. Hij bevat een paar verhalen waarin tijd een grote rol speelt. Lees meer »

Een ezel laat van zich horen.

In het kader van Huissen 700 vertelde ik dit zelfgemaakte pinksterverhaal vanuit het perspectief van een ezel. Je zult het maar zijn. Een stomme ezel. Maar is een ezel eigenlijk wel zo stom als wij beweren? Misschien zijn wij simpelweg niet in staat om dit eigenwijze en t... Lees meer »

Ierse griezelverhalen

Telkensweer slaat dit verhaal in als een bom. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van mijn favoriete verhalen. Bij allerlei gelegenheden genieten de kinderen van de griezel met zijn enge gezicht. Ze zijn onder de indruk van de rammelende kettingen, de sprekende lijken en... Lees meer »

Verhalen uit 1001 nacht

Sheherazade is een mooie en slimme Oosterse prinses. Om te voorkomen dat ze, net zoals haar voorgangsters, in haar huwelijksnacht gedood wordt door haar moordlustige echtgenoot, vertelt ze hem iedere nacht een verhaal. Lees meer »

De drie adviezen van koning Salomon

Een schitterend verhaal over een kleermaker die bij zijn achterdeur een lijk vindt zonder hoofd. In paniek neemt hij de benen en laat zijn lieve vrouw achter. Hij maakt een lange reis En pas als hij in Egypte werk vindt, komt hij tot zich zelf. Lees meer »

Ridderverhalen

Geïnspireerd door het “Kasteel Den Doornenburg” vertelt Netty regelmatig verhalen die zich hier afgespeeld kunnen hebben, zoals: - De Jonckfrouwe en de duizendjarige eik , geschikt vanaf 8 jaar - De ridder die bang was in het donker, geschikt vanaf 4 jaar Heb je wel eens... Lees meer »

Griekse en Romeinse mythen

foto: Bob Walker Hoe oud deze verhalen ook zijn, ze hebben hun kracht zeker niet verloren. Integendeel. Met hun menselijke trekken, zijn de Goden van de Grieken en Romeinen zo herkenbaar, dat ze ons ook nu nog erg aanspreken. Lees meer »