Theatervertellingen

Een toverpot vol apenstreken

Voor het sprookjesfestival in Arnhem hebben we weer een grappige en kleurrijke voorstelling gemaakt. Deze keer zijn we met ons drieen; vogel Snep doet namelijk ook mee. Of Mario de Hoedenmaker en Tonia de Toverkol daar nou zo blij mee zijn, is de vraag! Lees meer »

De ridder die bang was in het donker

De ridder die bang was in het donker. Heer Frederick woonde vroeger op Kasteel Doornenburg. Iedereen vond hem erg aardig, maar o wee, als Heer Frederick boos werd! Dan kon je beter maken dat je niet in de buurt was! Toch was deze ridder niet altijd zo dapper. Lees meer »

Op avontuur met de perenboot

Rosa Groen en Willem Weetwel zijn buren. Willem is wetenschapper en Rosa is gek op alles wat groeit en bloeit.Ze vinden elkaar maar raar. Willem doet de hele dag proefjes en onderzoekjes en Rosa houdt zich bezig met haar plantjes. Lees meer »

Feest voor prinses Goudhartje

Wat is er toch aan de hand in het paleis? Er heerst altijd een enorme onrust. De koning is dol op lezen, maar hij krijgt nooit de kans! Hoe dat komt? Dat doet prinses Goudhartje haarfijn uit de doeken. Vol verve vertelt ze over haar zusjes Goudlokje en Goudkeeltje en over... Lees meer »

De Sterrenkoning of Hans schopt het ver

De Sterrenkoning is altijd op zoek naar kinderen die er niet bij horen of worden gepest. Met behulp van zijn toverkracht laat hij hen weer stralen. Dan vindt hij Hans, een dromer die dol is op lezen. Hans is geen ster in sport. Niemand wil met hem spelen. Lees meer »

Ierse griezelverhalen

Telkensweer slaat dit verhaal in als een bom. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van mijn favoriete verhalen. Bij allerlei gelegenheden genieten de kinderen van de griezel met zijn enge gezicht. Ze zijn onder de indruk van de rammelende kettingen, de sprekende lijken en... Lees meer »

De vreemde ziekte van Prinses Serpenta

Prinses Serpenta, niet bepaald een aardige prinses, heeft een vreemde ziekte. Het hele hof treurt omdat ze zo ziek is. Niemand in het land weet wat haar mankeert, behalve zijzelf, maar daar praat ze niet over. Ook het hof heeft een zwijgplicht opgelegd gekregen. Lees meer »

De flessenheuvel

Ter gelegenheid van het 20 jarig jubileum van het Internationale Vertelfestival Alden Biesen,vertelde ik het Ierse sprookje 'De Flessenheuvel'. We openden de vertelvoorstelling met prachtige Ierse muziek en Geert kondigde het verhaal aan. Lees meer »

Durven kun je leren

De Gelaarsde kat vertelt van de molenaarszoon Hannes. Oh wat was Hannes kwaad toen hij als erfenis alleen die stomme kat kreeg. Maar dat zou niet lang duren. Al gauw ontdekt Hannes dat zijn kat kan praten. En dat is nog niet alles. Hij is enorm slim. Lees meer »

Zie ze vliegen

Lieve hemel… Petrus is met vakantie! Angel heeft de sleutel en bewaakt nu tijdelijk de hemelpoort. Maar af en toe knijpt ze even een oogje dicht en laat de bezoekers een blik werpen in het hiernamaals. Hoe het daar is, doet ze haarfijn uit de doeken. E Lees meer »