Theatervertellingen

Het groene goud

Voor een decor met een enorme boom, zit Oberon te treuren. De slang heeft hem ingefluisterd dat hij geen échte koning kan zijn zónder geld of goud. Hij is volledig van slag. Wat zijn vrouw Titiana ook probeert, hij is niet van dit idee af te brengen. Z Lees meer »

Kleine Moek op het Sprookjesfestival in Arnhem

Kleine Moek is het zoontje van de pottenbakker. Voor het eerst in zijn leven mag hij helemaal alleen met het ezeltje naar de markt in Zahibad om daar de potten en pannen te verkopen. Daar is hij maar wát trots op! Lees meer »

Wie de schoen past, trekke hem aan.

Wie de schoen past, trekke hem aan. Dit is onze nieuwe voorstelling voor de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is : 'Beroepen'. Wat heeft de aartsluie prinses Liselore nou met beroepen te maken? Het enige waar zij aan denkt zijn immers schoenen, dure schoenen! Lees meer »

Een toverpot vol apenstreken

Voor het sprookjesfestival in Arnhem hebben we weer een grappige en kleurrijke voorstelling gemaakt. Deze keer zijn we met ons drieen; vogel Snep doet namelijk ook mee. Of Mario de Hoedenmaker en Tonia de Toverkol daar nou zo blij mee zijn, is de vraag! Lees meer »

De ridder die bang was in het donker

De ridder die bang was in het donker. Heer Frederick woonde vroeger op Kasteel Doornenburg. Iedereen vond hem erg aardig, maar o wee, als Heer Frederick boos werd! Dan kon je beter maken dat je niet in de buurt was! Toch was deze ridder niet altijd zo dapper. Lees meer »

Op avontuur met de perenboot

Rosa Groen en Willem Weetwel zijn buren. Willem is wetenschapper en Rosa is gek op alles wat groeit en bloeit.Ze vinden elkaar maar raar. Willem doet de hele dag proefjes en onderzoekjes en Rosa houdt zich bezig met haar plantjes. Lees meer »

Feest voor prinses Goudhartje

Wat is er toch aan de hand in het paleis? Er heerst altijd een enorme onrust. De koning is dol op lezen, maar hij krijgt nooit de kans! Hoe dat komt? Dat doet prinses Goudhartje haarfijn uit de doeken. Vol verve vertelt ze over haar zusjes Goudlokje en Goudkeeltje en over... Lees meer »

De Sterrenkoning of Hans schopt het ver

De Sterrenkoning is altijd op zoek naar kinderen die er niet bij horen of worden gepest. Met behulp van zijn toverkracht laat hij hen weer stralen. Dan vindt hij Hans, een dromer die dol is op lezen. Hans is geen ster in sport. Niemand wil met hem spelen. Lees meer »

Ierse griezelverhalen

Telkensweer slaat dit verhaal in als een bom. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van mijn favoriete verhalen. Bij allerlei gelegenheden genieten de kinderen van de griezel met zijn enge gezicht. Ze zijn onder de indruk van de rammelende kettingen, de sprekende lijken en... Lees meer »

De vreemde ziekte van Prinses Serpenta

Prinses Serpenta, niet bepaald een aardige prinses, heeft een vreemde ziekte. Het hele hof treurt omdat ze zo ziek is. Niemand in het land weet wat haar mankeert, behalve zijzelf, maar daar praat ze niet over. Ook het hof heeft een zwijgplicht opgelegd gekregen. Lees meer »