Speciale gelegenheden

verhalen voor speciale gelegenheden

Bij gelegenheden als een verjaardag, een jubileum, een bruiloft, een kooruitvoering een schoolprojectafsluiting enz. kan Netty ingehuurd worden om een passend verhaal vertellen. Netty heeft oa. verteld bij zilveren en gouden huwelijken en andere jubilea, verjaardagen zoal... Lees meer »

Sinterklaas op school

Dcember 2019 en 2020 bezochten wij De Monchyschool en de Pastoor van Ars school te Arnhem. Wat een bijzondere ervaring! Sint op een scootmobiel en Piet op een knalrode kinderfiets. Het was behelpen, maar daar was de lol niet minder om. Lees meer »

Vlieg op Zonna bij K26 te Oss

Op zondagmiddag 24 februari 2019 speelde ik de vertelvoorstelling: Vlieg op Zonna. Op uitnodiging van Annie Meussen kwam ik naar de gallerie K26, dat beheerd wordt door een kunstenaarscollectief waar Annie bij aangesloten is. Lees meer »

Plantenmarkt in Nijmegen-Oost

Op 27 mei bezochten wij de gezellige plantenmarkt in Nijmegen. Uiteraard verschenen wij als Oberon en Titiana, de twee beroemde elfen uit de Midzomernachtsdroom. Je had die verwonderde blikken moeten zien. Wij nodigden de kinderen uit om mee te gaan naar een heuse schuilk... Lees meer »

Laat de klinkers leven

Vanwege het 50 jarig jublileum van de winkeliersvereniging in Gendt werd er een grote happening georganiseerd voor jong en oud. Van marsepein bewerken tot goochelen, van het brei-en-haakcafe tot grafiti. En wij zaten hiertussen met vertelworkshops. Lees meer »

De rijke bramenplukker bij de opening van de polder

Op 9 september werd het beeld "een dijk van een wijf" in de gerenoveerde polder te Gendt feestelijk onthuld. Hierbij mocht de elf die tot nu toe de polder bewaakte, niet ontbreken. Zij vertelde het verhaal van de rijke bramenplukker. Lees meer »

Dag van de mantelzorg

Op 8 november vertelde ik een grappig en zeer onderhoudend verhaal voor de mantelzorgers. Hierbij mag een mantel niet ontbreken. De keuze valt op een koningsmantel . Een echte koning is namelijk iemand die zorg heeft voor zijn volk. Lees meer »

Meespeelverhaal: Noach

Noach vertelt over de reis met zijn ark die vol zat met dieren. Op deze manier komt dit oude verhaal heel dicht bij de belevingswereld van de kinderen. Dit wordt nog eens versterkt als de kinderen het geheel mee mogen gaan spelen. Lees meer »

Poppenspel

Naar aanleiding van het prentenboek“Ik wil de maan”, heb ik een eenvoudig poppenspel gemaakt voor peuters vanaf 2 jaar. De mol vertelt zijn avonturen en laat de peuters ze opnieuw mee beleven. Hij wil dolgraag de maan pakken en verzint steeds weer een nieuwe truc. Maa Lees meer »

Nog 100 nachtjes slapen

In het kader van de Nationale Voorleesdagen kom ik voor de afwisseling eens een verhaal voorlezen! Het boek getiteld "Nog 100 nachtjes slapen" staat dit jaar centraal! Het ondeugende meisje Dorus heeft zin in een feestje. Maar het duurt nog zo lang voordat ze jarig is! Lees meer »