Kerstverhalen

De vier lichten

Tijdens de kerstperiode van 2005/2006 vertelde Netty herdersverhalen in het Museumpark Oriëntalis,  voorheen bekend als het Bijbels Openlucht Museum. Netty vertelde dit verhaal als herder verkleed en samen met de kinderen ging ze op zoek naar het verloren schaapje. De vier lichten wezen hun de weg. Ook vertelde ze:
Hoe Pan de panfluit maakte.
Hier maakten de mensen ook kennis met de Romeinse Herdersgod Pan. Een humoristisch verhaal geschikt voor alle leeftijden.

In de donkerste periode van het jaar, hebben we behoefte om ons terug te trekken, net zoals de natuur. Het is de tijd bij uitstek om ons te bezinnen, even stil te staan en stil te zijn. We hebben behoefte aan verhalen die ons raken en ons ontroeren. Andere kerstverhalen die ze vertelt zijn:

- De geschenken der wijzen.
- Het dennenboompje [Hans Andersen]
- De Kerstengel [Godfried Bomans]
- Het hutje van Carnaween, een sfeervol Kerstverhaal uit Ierland.

De kleine ster

De planeet Jupiter maakte zich grote zorgen. Het ging niet goed met moeder Aarde. Er was constant onenigheid en chaos. Er moest een oplossing komen. Daarom riep hij alle andere planeten bij elkaar voor een vergadering. Samen weet je meer dan één alleen! De oude planeet Uranus opperde dat de oplossing gezocht moest worden in iets kleins. Kleine dingen kunnen grote veranderingen teweeg brengen. Enkele lichtjaren later werd er in de sterrenhemel een sterretje geboren. Dat kleine sterretje bracht uiteindelijk het langverwachte licht! 

Dit verhaal werd verteld tijdens de Kerstviering van Kerstmis 2010  in de kerk te Bemmel. Netty bracht dit mooie kerstverhaal met de hulp van Fenna Gertsen die de schitterende ster speelde

Naar het overzicht