Vlieg op Zonna in Alden Biesen 

Voor de tweede keer deed ik mee aan dit grote vertelfestival waaraan vertellers uit de hele wereld deelnemen. Het was een feest. De kinderen keken met open mond toen ze binnenkwamen en de zonne-elf daar zagen zitten boven op de regenboog. Ontroerend hoe ze enthousiast boven op de stoelen gingen staan om met hun denkbeeldige vlaggetjes naar de prinses te zwaaien. Glanzende ogen, open monden en bewonderende blikken mocht ik ontvangen hier in Alden Biesen. Na afloop kwamen de kinderen nieuwsgierig om me heen staan en stelden me allerlei vragen. Toen ze weggingen zwaaiden ze tot ze me helemaal niet meer zagen. Ik kreeg een brok in mijn keel.

Het verhaal gaat over de zonne-elf Zonna. 
Deze elf moppert en bromt de hele dag:
"Waarom is het hier altijd warm boven op die zon? Ik wil eens voelen hoe het is als het zo koud is dat het puntje van je neus bijna bevriest. En waarom is het hier altijd licht? Ik wil eens weten hoe het is als het pikkedonker is!" Doler, haar beste vriend krijgt er meer dan genoeg van.
Uiteindelijk stuurt hij Zonna naar de aarde. "Ga, jij maar naar die aarde, maar dan wel als bromvlieg, dan kun je brommen zoveel als je wilt!" Zonna vertelt over wat ze allemaal heeft meegemaakt daar tussen die mensen.
Dat is een heel verhaal!
Een levendige en verrassende vertelvoorstelling, geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar!

 

Naar het overzicht