Waar komen die beesten vandaan?

Een jongetje uit een rijke familie voelt zich erg eenzaam. Niemand wil bij hem spelen omdat het zo deftig is bij hem thuis. Hij mag helemaal niks. Altijd moet hij ook de lange weg naar school helemaal alleen afleggen. Maar op een dag loopt er een heel groot dier achter hem aan. Het lijkt wel of het uit de lucht komt vallen. En het blijft niet bij een...Verkleed als jongetje vertelt Netty de belevenissen van dit eenzame kind. Geschikt vanaf 5 jaar en ouder.

Ze lopen gewoon met me mee

Het is dierendag, maar Anne heeft geen dier om te laten zien op school. Haar moeder vindt dieren vies. Ze stinken. Anne voelt zich erg eenzaam. Op weg naar huis, loopt er plotseling een nijlpaard achter haar aan.
Het dier volgt haar als een trouwe hond. Als vader zich aan het scheren is, ziet hij een nijlpaard dat een duik neemt in zijn mooie vijver. Hij is ontzet. Zijn prachtige tuin wordt volkomen platgewalst door dat lelijke logge beest. En al gauw volgen er meer…Waar komen die beesten toch vandaan? En… hoe kom je er vanaf? Dit verhaal is in basis het zelfde als “Waar komen die beesten toch vandaan?”. Netty vertelt dit verhaal, verkleed als meisje. Er is een eenvoudig decor opgebouwd dat een kinderkamer voorstelt. Het verhaal is geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder.

Naar het overzicht