Opening Makkelijk Lezen Plein en het Aangepast Lezen Plein

Als je problemen houdt met lezen of ze op latere leeftijd krijgt, is dat zeer frustrerend. Dyslexie, concentratieproblemen, slecht kunnen zien, zijn enkele bekende handicaps bij het lezen. Netty gaf een performance tijdens de opening van het Makkelijk Lezen Plein. “Stel je voor, je loopt in een weiland en alles om je heen is groen, maar bloemen zie je niet. Voor jou is er weer niets te doen.”
Als je steeds weer geconfronteerd wordt met jouw onvermogen, voel je jezelf een 'onwetende'. “Je blijft zo groen als gras. Als er toch maar eens iets te beleven was! Gelukkig is groen ook de kleur van hoop en hoop doet leven. Wie weet: Misschien is er toch wel meer te beleven dan je had gedacht! Stel je voor dat de woorden niet langer hun betekenis verbloemen, maar dat ze ontkiemen als bloemen met de mooiste kleuren en ieder vertelt zijn verhaal. Dan kan er veel gebeuren.”
De bibliotheken hebben verschillende oplossingen gevonden en gebundeld. De wethouder opende het Makkelijk Lezen Plein en van nu af is het lezen voor veel mensen veel toegankelijker geworden. Het is niet langer nodig om je een groentje te voelen!

Naar het overzicht