Workshops verhalen vertellen

Workshop:
Hoe vertel je jouw verhaal?
In 5 stappen leer je een verhaal opbouwen. Dit zijn de bouwstenen waarmee je elk verhaal kunt maken, wat je maar wilt. Vertel het eerst aan je buur, en dan... wie durft het in de kring te vertellen?

Workshop:
Wie de schoen past...
Op de vloer liggen zeer uiteenlopende schoenen uitgestald. Kies een paar schoenen die jou aanspreken en bedenk wie zulke schoenen zou kunnen dragen. Dit wordt het personage van jouw verhaal. Verzin een wens of probleem van deze persoon en het verhaal kan gaan beginnen...

Workshop:
Geluk in de Lingewaard.
De kinderen krijgen een foto van een plek, gebouw of iets anders uit hun eigen woonplaats. Ze moeten de foto erg goed in zich opnemen. Een sage is een volksverhaal dat volgens de mensen echt gebeurd is. Het bevat altijd wat bovennatuurlijke elementen, zoals hekserij, toverij, spokerij etc. Het verhaal begint dus met de locatie: Waar.
Daarna volgt pas het personage: Wie. Met deze gegevens kan het verhaal beginnen.

Workshop:
Prikkel je fantasie.
Deze workshop begint met een associatiespel om er in te komen.
Hierna maakt de hele groep samen één verhaal met behulp van verteldobbelstenen.
Als ze hiermee kennis hebben gemaakt, kunnen ze zelf in kleinere groepjes aan de slag.
Bij deze workshop, krijgen de kinderen gaandeweg handvatten aangereikt om hun vertellen meer te verlevendigen. Soms worden hierbij ook vertelkaarten gebruikt waarop een personage staat afgebeeld. Dit personage is het uitgangspunt van het verhaal.

Naar het overzicht