Theatervertellingen

Liefde en erotiek bij de Romeinen

Museumpark Oriëntalis gooit het over een heel andere boeg. 5 augustus 2007 stond in het teken van Liefde en Erotiek bij de Romeinen. Daar kan een courtisane natuurlijk niet bij ontbreken. Van de dames, die het met de zeden niet zo nauw nemen, is namelijk de courtisane het... Lees meer »

Tante Wilfrieda

Anna woont bij tante Wilfrieda omdat ze geen ouders meer heeft. Tante Wilfrieda heeft zo haar eigen opvattingen over opvoeden en dat is niet altijd even leuk. Ze laat Anna al het werk doen! Op een dag stuurt tante Wilfrieda haar nichtje naar het Woeste woud. Lees meer »

Kleine Moek

Moek is het zoontje van de pottenbakker. Voor het eerst in zijn leven mag hij helemaal alleen met het ezeltje naar de markt in Caïro om daar de potten en pannen te verkopen. Al gauw hoort hij van die enge reus, waar iedereen doodsbang voor is. Lees meer »

Wonderlijk avontuur in Sneeuwland

Wat doe je als je jouw zelfgemaakte sneeuwpop opeens tot leven ziet komen? En dat is nog niet alles. Je wordt ook nog uitgenodigd om mee te gaan naar zijn land, een land waar alleen maar sneeuwmensen wonen. Dit alles overkomt Gijs, een jongetje dat nooit verder komt dan d... Lees meer »

De doedelzakspeler

Een Ierse vrouw staat bij het water te mijmeren. Ze vraagt zich af of er onder water wezens wonen zoals zij. Ze heeft wel eens horen beweren, dat er waternimfen of zeemeerminnen of zelfs watergeesten wonen. Ze vindt een mand met een pasgeboren baby en neemt dit kind natuu... Lees meer »

Een ezel laat van zich horen.

In het kader van Huissen 700 vertelde ik dit zelfgemaakte pinksterverhaal vanuit het perspectief van een ezel. Je zult het maar zijn. Een stomme ezel. Maar is een ezel eigenlijk wel zo stom als wij beweren? Misschien zijn wij simpelweg niet in staat om dit eigenwijze en t... Lees meer »

Openlucht klaslokaal

De rijke bramenplukker Nu het park Lingezegen een prachtige locatie rijker is geworden is, kan men vanaf deze plek heerlijke veldtochten meemaken die georganiseerd worden door onder andere Stihting Lingewaard Natuurlijk. Lees meer »

Waar komen die beesten vandaan?

Een jongetje uit een rijke familie voelt zich erg eenzaam. Niemand wil bij hem spelen omdat het zo deftig is bij hem thuis. Hij mag helemaal niks. Altijd moet hij ook de lange weg naar school helemaal alleen afleggen. Lees meer »

Feest voor prinses Goudhartje

De koning wordt zo langzamerhand gek! Waarom is er nooit eens rust in zijn paleis? Hij heeft drie dochters, ieder is speciaal op haar eigen manier: Goudlokje, Goudkeeltje en Goudhartje! Hij houdt van ze, maar als ze 18 jaar worden moeten ze een prins uitkiezen. Lees meer »

Het Mysterie van water

foto's : Carla de Vries Op 3 september jl werd het Fort te Doornenburg op een feestelijke wijze geopend. Het publiek werd ontvangen in één van de caponieres die ingericht was met alle kleuren van de zee. Tijdens het binnenkomen klonk het geluid van kolkende golven en krij... Lees meer »