Theatervertellingen

De flessenheuvel

Ter gelegenheid van het 20 jarig jubileum van het Internationale Vertelfestival Alden Biesen,vertelde ik het Ierse sprookje 'De Flessenheuvel'. We openden de vertelvoorstelling met prachtige Ierse muziek en Geert kondigde het verhaal aan. Lees meer »

Durven kun je leren

De Gelaarsde kat vertelt van de molenaarszoon Hannes. Oh wat was Hannes kwaad toen hij als erfenis alleen die stomme kat kreeg. Maar dat zou niet lang duren. Al gauw ontdekt Hannes dat zijn kat kan praten. En dat is nog niet alles. Hij is enorm slim. Lees meer »

Zie ze vliegen

Lieve hemel… Petrus is met vakantie! Angel heeft de sleutel en bewaakt nu tijdelijk de hemelpoort. Maar af en toe knijpt ze even een oogje dicht en laat de bezoekers een blik werpen in het hiernamaals. Hoe het daar is, doet ze haarfijn uit de doeken. E Lees meer »

Iwan en de trom

Niet wetend waar ze aan begonnen, namen Albert Arens en ik de sprong in het diepe. Het plan was een sprookje uit te werken tot een voorstelling voor koor en verteller. En dit was het resultaat. “Iwan en de trom” is een voorstelling om je vingers bij af te likken. Ver Lees meer »

Liefde en erotiek bij de Romeinen

Museumpark Oriëntalis gooit het over een heel andere boeg. 5 augustus 2007 stond in het teken van Liefde en Erotiek bij de Romeinen. Daar kan een courtisane natuurlijk niet bij ontbreken. Van de dames, die het met de zeden niet zo nauw nemen, is namelijk de courtisane het... Lees meer »

Tante Wilfrieda

Anna woont bij tante Wilfrieda omdat ze geen ouders meer heeft. Tante Wilfrieda heeft zo haar eigen opvattingen over opvoeden en dat is niet altijd even leuk. Ze laat Anna al het werk doen! Op een dag stuurt tante Wilfrieda haar nichtje naar het Woeste woud. Lees meer »

Wonderlijk avontuur in Sneeuwland

Wat doe je als je jouw zelfgemaakte sneeuwpop opeens tot leven ziet komen? En dat is nog niet alles. Je wordt ook nog uitgenodigd om mee te gaan naar zijn land, een land waar alleen maar sneeuwmensen wonen. Dit alles overkomt Gijs, een jongetje dat nooit verder komt dan d... Lees meer »

De doedelzakspeler

Een Ierse vrouw staat bij het water te mijmeren. Ze vraagt zich af of er onder water wezens wonen zoals zij. Ze heeft wel eens horen beweren, dat er waternimfen of zeemeerminnen of zelfs watergeesten wonen. Ze vindt een mand met een pasgeboren baby en neemt dit kind natuu... Lees meer »

Een ezel laat van zich horen.

In het kader van Huissen 700 vertelde ik dit zelfgemaakte pinksterverhaal vanuit het perspectief van een ezel. Je zult het maar zijn. Een stomme ezel. Maar is een ezel eigenlijk wel zo stom als wij beweren? Misschien zijn wij simpelweg niet in staat om dit eigenwijze en t... Lees meer »

Openlucht klaslokaal

De rijke bramenplukker Nu het park Lingezegen een prachtige locatie rijker is geworden is, kan men vanaf deze plek heerlijke veldtochten meemaken die georganiseerd worden door onder andere Stihting Lingewaard Natuurlijk. Lees meer »