Theatervertellingen

Waar komen die beesten vandaan?

Een jongetje uit een rijke familie voelt zich erg eenzaam. Niemand wil bij hem spelen omdat het zo deftig is bij hem thuis. Hij mag helemaal niks. Altijd moet hij ook de lange weg naar school helemaal alleen afleggen. Lees meer »

Feest voor prinses Goudhartje

De koning wordt zo langzamerhand gek! Waarom is er nooit eens rust in zijn paleis? Hij heeft drie dochters, ieder is speciaal op haar eigen manier: Goudlokje, Goudkeeltje en Goudhartje! Hij houdt van ze, maar als ze 18 jaar worden moeten ze een prins uitkiezen. Lees meer »

Het Mysterie van water

foto's : Carla de Vries Op 3 september jl werd het Fort te Doornenburg op een feestelijke wijze geopend. Het publiek werd ontvangen in één van de caponieres die ingericht was met alle kleuren van de zee. Tijdens het binnenkomen klonk het geluid van kolkende golven en krij... Lees meer »

Dos, de bezembinder uit Groesbeek

Na een jarenlange loopbaan als verhalenvertelster heb ik voor het eerst in mijn geboorteplaats Groesbeek opgetreden. Dit gebeurde in opdracht van "Het Landschap vertelt". Het voelde voor mij als thuiskomen. Ik verwelkomde het publiek natuurlijk in het Groesbeekse dialect. Lees meer »

Durven kun je leren

De kinderen zien een enorm schilderij voor zich met de afbeelding van een sprookjesachtig kasteel en alles wat daar bij hoort. Achter dit schilderij zit een kat verstopt. Een kattenpoot, een zwiepende staart en een kattensnoet die plotseling tevoorschijn komen, zorgen nat... Lees meer »

Het Koekenmannetje

Ter gelegenheid van de feestelijke opening van de natuurtuin van Kinderopvang de Zonnekinderen te Bemmel maakte ik deze interactieve vertelvoorstelling. Het verhaal is gebaseerd op herhalingen op rijm. Voor de kleintjes een feest van herkenning. Lees meer »

Vlieg op Zonna in Alden Biesen 

Voor de tweede keer deed ik mee aan dit grote vertelfestival waaraan vertellers uit de hele wereld deelnemen. Het was een feest. De kinderen keken met open mond toen ze binnenkwamen en de zonne-elf daar zagen zitten boven op de regenboog. Lees meer »