Sprookjes en verhalen

Egyptische mythen

In deze bekende Egyptische mythe gaat Isis op zoek naar haar man Osiris. Hij is op een sluwe wijze gedood door zijn eigen broer Seth. Isis reist heel Egypte door om hem te vinden. Met behulp van haar magische krachten weet ze hem tot leven te wekken gedurende een nacht. Lees meer »

Fabels van Aesopus

Aesopus was een mismaakte Griekse slaaf ten tijde van het Romeinse Rijk. Met zijn gebochelde lijf was zwaar werk voor hem onmogelijk. Maar hij was erg pienter en uitzonderlijk goed in het bedenken van verhalen. Lees meer »

Bedoeïenenvertellingen

Gastvrijheid is een ongeschreven wet bij de Bedoeïenen. Omdat dit herdersvolk in de woestijn leeft, zijn ze van elkaar afhankelijk. Ze hebben elkaar heel hard nodig. Zonder elkaars hulp, kunnen ze niet reizen. Kamelen zijn onontbeerlijk midden in de woestijn. Lees meer »

Kerstverhalen

De vier lichten Tijdens de kerstperiode van 2005/2006 vertelde Netty herdersverhalen in het Museumpark Oriëntalis, voorheen bekend als het Bijbels Openlucht Museum. Netty vertelde dit verhaal als herder verkleed en samen met de kinderen ging ze op zoek naar het verloren s... Lees meer »

Indianenverhalen

Met de vraag:”Was Jezus een Indiaan?” werd het publiek in het Museumpark Oriëntalis op het verkeerde been gezet. Tijdens de kerstperiode van 2006/2007 werd Beth Judah, het Joodse dorpje, omgetoverd in een gezellig winterplein waar van alles te beleven viel. Zo k Lees meer »

Palmpaas- en paasverhalen

Pasen is het feest van het nieuwe leven. De natuur ontwaakt en alles komt weer tot bloei. Met behulp van attributen vertelt Netty over de oeroude symboliek, zoals de palmpaasstok, het ei, het haantje, het brood. Enkele verhalen: Lees meer »

Een Pesachverhaal

Gekleed als de goochelaar waar het allemaal om draait, vertelt Netty het verhaal over deze geheimzinnige vreemdeling, die vlak voor het Joodse Pesach, het dorpje Beth Juda komt binnengewandeld.Wie is die toch raadselachtige man? Lees meer »

Sprookjes van nu en toen

Sprookjes hebben hun wortels in een ver verleden liggen. Ze zijn rechtstreeks ontstaan in de harten van de mensen. In deze verhalen herkennen we de archetypes die we allemaal in ons hebben zoals een draak, een heks, een goede fee en ga zo maar door. Lees meer »